Excés de tudons al Baix Empordà

ELSA CANO (@canoelsa4) — La sobrepoblació de tudons (Columba palumbus) del Baix Empordà han afectat als conreus de gira-sol, blat, ordi i civada d’algunes zones. De fet, les concentracions de tudons també són un problema al Pla de l’Estany, a l’Alt Empordà i al Gironès, on el conreu principal són les gramínies.

Els camps de blat són un dels cultius més afectats pel tudó / Font: Wikimedia commons

El vicepresident de la Federació de Caça de Girona, Jaume Vilarrassa, assegura a l’ACN que ‘en conreus dins del municipi de Pals hem hagut de fer batudes específiques i posar aparells que simulen el tret d’una escopeta per espantar els animals’. Tanmateix, les aus s’acaben acostumant al soroll que els hauria de foragitar i no s’alteren davant els sons de megafonia.

Els caçadors ja fa anys que van detectar el risc que els tudons augmentessin tant la població que s’acabessin convertint en una plaga. El tudó és el tipus de colom més gran que existeix a la península Ibèrica, i acostuma a criar al juliol, just quan el gra està a punt de ser collit. Des de mitjans d’agost a les comarques gironines s’ha dut a terme la Mitja Veda per caçar tudons, coloms roquers, garses, guatlles o la tórtora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s