Endesa instal·la proteccions per evitar l’electrocució de les aus a Sarrià i a Maçanet

ELSA CANO (@canoelsa4) — La companyia elèctrica Endesa ha col·locat proteccions en dues línies de mitjana tensió de Sarrià del Ter i Maçanet de la Selva (Girona) per evitar que els ocells s’electrocutin. Les mesures de protecció consisteixen en la instal·lació de fundes aïllants als cables i grapes que minimitzen el risc de patir descàrregues quan les aus aixequen el vol.

Amb aquestes mesures, la companyia elèctrica —que ofereix subministrament a clients de cinc municipis que depenen de les línies de Maçanet de la Selva, Sils, Vidreres i Sarrià del Ter— segueix la seva política mediambiental i evita interrupcions en el servei, ja que n’hi pot haver per electrocució dels ocells.

Els ocells que són susceptibles a patir electrocucions són els de mitjana i gran envergadura, que utilitzen les torres com a posadors, com rapinyaires, còrvids o cigonyes. Per col·lisió, en són les principals víctimes les aus que volen en estol i tenen baixa maniobrabilitat quan emprenen el vol, com perdius i afins, i ànecs.

Un operari d'Endesa repara una torre. / Font: aracatalà

Un operari d’Endesa repara una torre. / Font: aracatalà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s