Libera! denuncia els promotors de l’empaitada d’ànecs de Roses per maltracte animal

JUDIT PASTOR (@tidujpc) – L’associació animalista Libera! ha denunciat davant el Departament de Territori i Sostenibilitat els promotors de l’empaitada d’ànecs celebrada durant la Festa Major de Roses (Girona) el 16 d’agost perquè obri una investigació per l’agressió a un ànec.

Segons es pot veure en un vídeo que ja s’ha fet viral, una persona que participava en aquest acte tradicional de captura d’ànecs a l’aigua, va utilitzar un animal viu per colpejar la càmera d’un activista animalista que l’estava enregistrant.

Libera! ha demanat que s’obri un expedient sancionador “a tots els que resultin responsables de la infracció, per acció i omissió, inclosa la persona agressora, l’entitat organitzadora –l’Associació Amics de les Festes i les Tradicions de Roses– i, si s’escau, a l’Ajuntament de Roses”. L’entitat considera que aquesta pràctica vulnera la Llei de Protecció dels Animals.

També ha denunciat les agressions a ànecs que es produeixen durant l’empaitada, la falta de control i protecció als animals i la vulneració de la normativa vigent –els articles 2 i 5 del Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril– “pel sol fet d’utilitzar ànecs per una activitat recreativa”.

L’entitat ha iniciat una recollida de signatures en contra d’aquest acte a la plataforma change.org, que ha assolit prop de 70.000 firmes en deu dies.

Els activistes han recordat que a Sagunt (València), Picafort (Mallorca) i l’Escala (Girona), ja s’han substituit els ànecs per animals de goma o pilotes durant la persecució, i han lamentat que Roses sigui “l’únic municipi conegut on es mantenen els ànecs vius”.

La polèmica ha arribat als mitjans de comunicació internacionals com el ‘Daily Mirror’ (Regne Unit) i altres mitjans de Sudamèrica, Rússia i la Xina, fet que demostra “el rebuig social que comporta aquesta activitat”, ha sentenciat Libera! en un comunicat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s