Augmenta la població de trencalòs al Parc Natural de l’Alt Pirineu

ELSA CANO (@canoelsa4) — Una nova parella de trencalòs (Gypaetus barbatus) ha consolidat la seva presència al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Així, el Parc ja suma nou exemplars reproductors, dels 42 existents a Catalunya.

El 2015, han nascut quatre polls al Parc, el mateix nombre que la temporada passada i, en tot Catalunya, n’han nascut 11.

El trencalòs viu amb parelles ocupan un territori / Font:

El trencalòs agafa ossos i closques, els llença a grans alçades, es trenquen i l’au se’n menja la medul·la / Font: lleida.com

Membres del Servei de Biodiversitat, Agents Rurals i voluntaris duen a terme des del 2013 un seguiment continu de l’espècie carronyaire, d’acord amb el Pla de recuperació de l’au a Catalunya i el Programa de Seguiment de la Biodiversitat (PSB).

El seguiment consisteix en la localització exacta del niu de cada parella de trencalòs dins el territori que ocupa cada una, i estar present fins que el poll deixa el niu.

L’ocell del grup dels voltors s’alimenta gràcies als ungulats salvatges com isards i muflons i a la ramaderia extensiva. La presència de trencalossos al Parc Natural de l’Alt Pirineu —que és indicador de qualitat ambiental de l’espai— podria augmentar lentament la població reproductora segons marca la tendència general al Pirineu.

Captura de pantalla 2015-08-14 a les 15.17.11

Disseny: Elsa Cano / Font: Gent.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s