L’Ajuntament de Tarragona demana al Port que controli la població de coloms

ELSA CANO (@canoelsa4) — L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per demanar al Port de Tarragona que controli i redueixi la població de coloms (Columba livia) de la ciutat que afecten, sobretot, als monuments de la Tàrraco romana. Al circ hi viuen més d’una quarantena d’exemplars que perjudiquen el funcionament de l’atracció turística, que cal netejar diàriament.

El Port de Tarragona és una de les zones amb més presència de coloms a causa de les indústries agroalimentàries que operen amb pinso. Actualment, a Tarragona hi ha uns 50.000 coloms i es pretén reduir la població existent fins a un nivell que no perjudiqui l’activitat de la ciutat. També es preveu sacrificar els exemplars que puguin suposar un perill per la salut pública o per al medi ambient.

El colom roquer es reprodueix fins a 6 cops durant l’any i arriba a tenir un màxim de 12 cries anuals; segons l’Atles dels ocells nidificants (1999-2002), a Catalunya hi ha entre 720.000 i 1.800.000 individus madurs.

Coloms capturats pel control de població de l’espècie que dur a terme el Port de Tarragona invertint uns 50.000 euros anuals. Segons el Port, aquest any els resultats són favorables, ja que el nombre de coloms és inferior respecte al 2014. / Gràfic: Elsa Cano - Font: ElPuntAvui

Coloms capturats pel control de població de l’espècie que durà a terme el Port de Tarragona, amb una inversió d’uns 50.000 euros anuals. Segons el Port, aquest any el nombre de coloms és inferior respecte al 2014. / Gràfic: Elsa Cano – Font: ElPuntAvui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s