S’inicia la mitja veda de caça amb un control especial per la guatlla i la tórtora

GERARD FUNOSAS – La mitja veda es va obrir el passat 15 d’agost a les províncies de Girona i Lleida, amb restriccions per la caça de la guatlla (Coturnix coturnix) i la tórtora (Streptopelia turtur), degut a la regressió poblacional d’aquestes espècies durant els darrers anys.

Es manté la limitació de 20 guatlles i 12 tórtores per caçador i dia per controlar l’amenaça que suposa la caça per aquestes aus. A més de la caça, la transformació dels cultius i la intensificació agrícola han provocat un descens de la població considerable durant les últimes dècades a Europa.

La mitja veda és un període de caça que s’obre a finals d’estiu per poder aprofitar les espècies cinegètiques que no són presents a l’hivern, com la guatlla o la tórtora, però només es pot realitzar en terrenys cinegètics que tinguin aprovada aquesta opció en el seu Pla Tècnic de Gestió Cinegètica (PTGC).

A més, durant la mitja veda es permet caçar altres espècies molt abundants o fins i tot problemàtiques, per fer-ne un control poblacional, com el tudó, el colom, la garsa, l’estornell, la gavina vulgar i el gavià argentat. També es pot disparar la guineu, però només fora d’espais amb sobrepoblació de conills.

Mitja veda 2015

Disseny: Gerard Funosas / Font: Resolució AAM/605/2015. Diari oficial de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s