Moren electrocutades 26 cigonyes en dos dies a Mas de Barberans (Tarragona)

JUDIT PASTOR (@tidujpc) – Els agents rurals han trobat 26 cigonyes (Ciconia ciconia) electrocutades en torres elèctriques a Mas de Barberans (Tarragona) mortes els dies 12 i 13 d’agost, que se sumen a unes altres mortes per la mateixa causa a la Cerdanya (Lleida).

Davant aquests fets, Ecologistes de Catalunya (EdC) ha demanat la reforma de la legislació per exigir responsabilitats a les empreses elèctriques –a Catalunya, principalment Endesa– i a l’administració. També exigeixen aplicar sistemes de modificació de torres per evitar noves electrocucions que, en la seva opinió, són assumibles tècnicament i econòmicament.

“De moment, però, la desídia, el desinterès i la falta de voluntat i implicació d’uns i altres provoca que milers de grans ocells, molts en greu perill d’extinció, continuin morint electrocutats en els milers de torres elèctriques perilloses que s’estenen arreu del territori”, ha lamentat l’entitat en un comunicat.

La mort per electrocució –que afecta milers d’aus cada any a Catalunya– és la principal causa de mort d’ocells de gran envergadura, que es posen sobre de les torres elèctriques durant els seus viatges migratoris. D’entre les espècies més afectades, destaquen les cigonyes, voltors, aligots, àligues, astors i ardeids.

La mort d’aquestes cigonyes coincideix amb el pas migratori de milers individus de l’espècie a Catalunya en el seu retorn a l’Àfrica, segons recull el portal ornitho.cat.

 

La majoria de les espècies afectades estan protegides per la llei i moltes es troben en greu perill d’extinció, denuncia l’entitat. / Agents rurals

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s