[VÍDEO] Barcelona aplica mesures experimentals per evitar la col·lisió d’ocells contra els vidres

VALENTINA RAFFIO (@raffiovalentina) – La col·lisió d’ocells contra finestres o altres estructures de vidre s’ha convertit en els darrers anys en un problema per l’avifauna de Barcelona. Per ara, la Generalitat reconeix que els diferents projectes portats a terme per solucionar aquest problema troben en una fase experimental.

Les espècies residents de Barcelona topen contínuament amb obstacles de vidre per poder accedir a una zona verda o bé per prosseguir el seu vol. En termes generals, el vidre esdevé invisible pels ocells en vol que veuen cel allà on hi ha un potencial obstacle. El resultat és que, sobretot les espècies més petites queden malferides o mortes per l’impacte / Fotografia: Valentina Raffio

En termes generals, el vidre esdevé invisible pels ocells en vol, per això hi acaben topant. A causa de l’impacte, sobretot les espècies més petites queden malferides o fins i tot acaben morint / Fotografia: Valentina Raffio

A partir de l’any 2004, l’Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat un programa de prevenció per evitar aquest tipus d’accidents.

L’associació ecologista Galanthus va proposar l’ús d’adhesius amb forma de rapinyare als vidres del parc de Poblenou. Més endavant, aquest programa de col·locació d’adhesius s’ha estès a altres edificis públics de Barcelona que presentaven el mateix problema, com el Mercat del Clot.

En un principi, es creia que els adhesius amb forma de rapinyaire dissuadirien les espècies més petites però sembla que no són prou efectives. Per això, especialistes i ornitòlegs fan un pas més enllà i aconsellen la instal·lació de cintes adhesives en bandes verticals i separades per 10 cm com a solució definitiva.

Fins ara, les mesures preventives només s’han aplicat a edificis públics, sense tenir en compte que la problemàtica també afecta les edificacions privades.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s