L’equip català Reservoir Birds prepara la seva estratègia per The Champions of the Flyway

VALENTINA RAFFIO (@raffiovalentina) – L’ornitòleg Ferran López Sanz, component del grup català Reservoir Birds, ha explicat a El Prat Ràdio l’estratègia que l’equip seguirà en el Champions of The Flyway que es celebrarà el pròxim 24 de març a Israel.

Segons López Sanz, “en aquest tipus de competició el 50% és obseració i l’altre 50% estratètgia. Cal tenir molt ben preparada la zona ja que, a priori, els equips d’Israel jueguen a casa”.

Champions of The Flyway és una marató internacional que té l’objectiu de recaptar fons per un projecte de conservació d’aus i en contra de la caça d’ocells il·legals.

El planning que l’equip de Reservoir Birds seguirà durant les 24 h que dura la competició encara no està del tot definit. Tanmateix, els punts claus de la marató estan clars: la frontera amb Egipte, el punt més al sud d’Israel i la frontera amb Jordània.

López Sanz reconeix les dificultats de la competició: “no només és anar aquell dia, ser bon observador i conèixer bé els ocells. Sinó que cal conèixer la zona, preparar-ho molt abans”. En 24 h, s’hauran d’observar ocells diürns i nocturns.

El govern d’Israel organitza aquest campionat d’observació d’ocells per fer gala de la biodiversitat de l’avifauna del seu territori. Personalment, Ferran López Sanz considera que “Israel és un dels millors països en que pots observar i gaudir dels ocells. És un lloc obligatori pels ocellaires”. Es calcula que per aquella zona hi passen milers d’ocells que migren de les zones hivernades del sud cap al nord.

El guanyador de l’any passat va veure 125 espècies en 24 h. L’equip de Reservoir Birds haurà de superar aquesta xifra per esdevenir els nou campió de la Champions of The Flyway. Per ara, López Sanz recorda que el rècord de les maratons d’albiraments d’ocells d’Espanya està a Catalunya, on s’han arribat a observar més espècies que a Israel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s