Nou cas de captura furtiva de fringíl·lids al Baix Llobregat

JUDIT PASTOR (@tidujpc) – Efectius del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van descobrir i comissar aquest dissabte tres trampes gàbia per capturar ocells en una zona d’horts de Sant Feliu de Llobregat, prop de la llera del riu.

Els agents van intervenir un total de cinc ocells, tres gafarrons i dues caderneres, alguns dels quals estaven en males condicions higienicosanitàries. Totes les aus van ser traslladades a un centre de fauna del Departament.

A les gàbies on s’albergaven els ocells hi havia una acumulació considerable d’excrements, amb els risc que això suposa per la salut i el benestar dels animals.

 

El pressumpte furtiu ha estat denunciat “per ús d’arts de captura prohibits, per manca d’autorització excepcional administrativa per a la tinença d’ocells fringíl·lids i per la tinença d’espècies protegides de la categoria D segons la classificació del Decret legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals”, informa el Departament d’Agricultura.

La captura il·legal de fringíl·lids és una pràctica freqüent en aquesta zona i aquesta època de l’any, coincidint l’arribada d’aquestes espècies procedents d’Europa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s