El falcó pelegrí s’expandeix pels carrers de Barcelona

ELSA CANO (@canoelsa4) / La Vanguardia – El falcó pelegrí (Falco peregrinus) es reintrodueix a Barcelona de manera consolidada després de desaparèixer de la ciutat a finals dels anys setanta. Actualment s’han pogut censar quatre parelles nidificants estables i cinc que no han criat. El falcó pelegrí finalitzarà la posta d’ous a mitjans de març, llavors, 30 dies després, naixeran els polls.

Falcó pelegrí / Font: Wikipedia

Falcó pelegrí / Font: Wikipedia

Segons el SIOC, el Servidor d’informació Ornitològica a Catalunya, l’estat de conservació del rapinyaire a Catalunya és proper a l’amenaça, en canvi, a Europa és segura. Els falcons nien a Barcelona des de l’any 2005 i Eduard Durany és el tècnic encarregat del pla de reintroducció de l’Ajuntament.

El pla consisteix en intentar eliminar les molèsties que impedeixen la nidificació dels falcons i afavorir la cria en cinc de les localitzacions de la ciutat més habitades per parelles: l’edifici Heron City (vermell), a Diagonal/Francesc Macià (verd), a la torre de Mapfre (blau), la plaça Espanya (groc) i a l’antiga xemeneia de Macosa a Diagonal Mar (lila).

5 punts habitats per parelles de falcons / Mapa: Ocellaires

5 punts habitats per parelles de falcons / Mapa: Ocellaires

Eduard Durany, en declaracions a La Vanguarida, assegura que “La Diagonal els hi agrada pels seus edificis alts. Encara no han trobat lloc per criar, però aquí tenen tot el que necessiten”. Els coloms i les cotorres no autòctones són l’aliment del falcó, una espècie que s’adapta fàcilment al medi urbà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s