[FOTOGALERIA] Ocells del Besòs

VALENTINA RAFFIO (@raffiovalentina) – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) han organitzat una jornada formativa sobre l’avifauna de la desembocadura del riu Besòs. “Ocells del Besòs” s’inclou dins els programes de educació ambiental que promou l’Àrea Metropolitana. Aquesta anava dirigida a un públic més aficionat a la ornitologia. Durant l’activitat s’han anat alternant moments d’observació amb explicacions de l’expert Xavier Larruy sobre la transformació del riu i els efectes que això ha tingut sobre la fauna.

En poc més de tres hores, s’han pogut observar més de 35 espècies diferents només en la desembocadura del riu. Segons Lattuy, “això és una demostració més de la importància que té aquest hàbitat natural tant pels ocells de la zona com pels migratoris”. De fet, la desembocadura del Besòs ha esdevingut en els darrers 10 anys un ecosistema habitat per espècies especialment protegides com ara la gavina corsa (Larus audouinii) i el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus).

En la següent galeria podreu observar els principals albiraments del dia: corb marí gros, ànec coll verd, polla d’aigua, bernat pescaire, gavina corsa i molts més.

Galeria de l’activitat

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotografies de Valentina Raffio i Sergi Segura Muñoz

One response to “[FOTOGALERIA] Ocells del Besòs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s