[VÍDEO] Les aus del Parc de la Ciutadella

ELSA CANO (@canoelsa4) – Descobreix les aus del Parc de la Ciutadella de Barcelona. En el següent audiovisual te’n mostrem alguns exemplars: la merla, el gavià argentat, l’ànec mut… i la cotorra de pit gris.

Aquestes dues últimes espècies no són naturals del nostre entorn, ja que els ànecs muts són exemplars assilvestrats originalment escapats de granges, i les cotorres argentines o de pit gris són d’una espècie forana que s’ha establert gràcies també als escapaments  d’individus que es tenien com a ocells de gàbia.

La cotorra de pit gris (Myiopsitta monachus) s’ha consolidat dins la comunitat d’aus de la ciutat comtal, juntament amb la cotorra de Kramer, i s’identifica fàcilment pel seu plomatge verdós. Es tracta d’una espècie exòtica de Sud-amèrica. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està duent a terme actualment un estudi, dirigit per Joan Carles Senar, sobre els moviments i el comportament de les dues espècies.

La intenció d’aquest estudi és descobrir una xifra aproximada d’exemplars que volen en estol, a més de determinar si aquests exemplars acostumen a coincidir en el mateix grup. En el vídeo podreu veure que una de les cotorres porta una medalla on hi ha un codi de lectura a distància.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s