Set possibles causes del descens d’aus als Aiguamolls de l’Empordà

ELSA CANO (@canoelsa4) – El descens d’aus als Aiguamolls de l’Empordà cada cop és més significatiu. Actualment s’estan portant a terme diferents tasques de conservació per intentar eradicar el problema de la disminució d’espècies com la polla blava, la fotja o la polla d’aigua. Per exemple, la caça de senglars.

Les causes del descens d’aus són diverses. Recentment, els mitjans de comunicació i diferents blogs d’ornitòlegs professionals n’han destacat les següents: l’acció de depredadors com els senglars o el visó americà, les molèsties que ocasionen els trets dels caçadors en les batudes, la pastura de bestià no controlada, les aigües contaminades que perjudiquen la xarxa tròfica de l’espai natural, la dessecació de maresmes que disminueixen les zones dels ocells aquàtics i, finalment, la gestió del parc.

En el mes de desembre es va llançar una recollida de firmes des del sector crític en defensa de la gestió dels Aiguamolls. La iniciativa va començar per part de Joan Pibernat, ornitòleg aficionat, al portal change.org. La carta acumula més de 1.100 signatures de suport. Piberant denuncia que “hi ha un seriós problema de pèrdua de biodiversitat i que ha generat la pèrdua d’interès que hi ha per part d’ornitòlegs i naturalistes. En aquest sentit, l’espai ha deixat de ser un lloc de referència, tant per gent local com de fora”.

Descens d'aus

Disseny: Judit Pastor / Fonts: La Vanguardia, El Punt Avui, El diari de Girona i Fent l’aleta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s