Enxampats dos furtius prop de Tremp

JUDIT PASTOR (@tidujpc) – Efectius del cos dels Agents Rurals han denunciat dos presumptes caçadors furtius al Pallars Jussà. Segons informa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, els agents van localitzar aquest diumenge una xarxa japonesa en un camp de conreu molt a prop de la Torre d’en Fèlix, a Tremp.

La xarxa feia uns 12 metres de llargada i inicialment no mostrava cap captura. Un cop localitzada, es va coordinar un dispositiu per enxampar el presumpte furtiu, fins que al cap d’aproximadament una hora, dues persones es van acostar a la xarxa on feia pocs minuts un ocell havia quedat atrapat. Seguidament, els agents van sorprendre, identificar i denunciar els presumptes caçadors. Posteriorment, es va registrar el seu vehicle i es va comissar tot el material que havien utilitzat per a la captura.

La captura, una femella de verderola (Emberiza citronella), va ser alliberada en òptimes condicions. / Foto: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Tal com recorda el Departament, “la verderola és una espècie protegida dins de la categoria D segons la classificació del Decret legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals”. Es més, la captura d’ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida ja que es considera un mètode massiu i no selectiu.

L’ús d’aquesta tècnica pot suposar un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes des de vuit fins a vint-i-quatre mesos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s