Barcelona coordinarà l’Atles dels ocells nidificants a Europa

VALENTINA RAFFIO (@raffiovalentina) – L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) esdevindrà aquest any la seu de coordinació del proper Atles dels ocells nidificants a Europa. La darrera guia a nivell europeu es va publicar fa més de 30 anys i ha quedat desactualitzada degut als canvis territorials i climàtics que ha patit el continent. En el projecte es preveu posar èmfasi en la població i la distribució de l’avifauna com a indicadors de la situació mediambiental.

L’atles esdevindrà una de les majors prospeccions de biodiversitat que s’han realitzat mai a Europa. Tanmateix, l’ornitòleg Abel Julien, membre de l’ICO, destaca que les observacions no han pogut ser igual de precises a tot el territori: “Tenim grans buits d’informació a zones de l’Est d’Europa, com Bòsnia o Rússia, on l’accés és més complicat”. En contrapartida, l’arrelament de la ciència ciutadana i la gran recopilació de dades a Catalunya fa que aquest territori esdevingui un focus fonamental de l’àrea mediterrània.

El projecte serà coordinat per l’Institut Català d’Ornitologia, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i la Societat Ornitològica Txeca i es preveu que es publiqui al 2020.

One response to “Barcelona coordinarà l’Atles dels ocells nidificants a Europa

  1. Retroenllaç: En marxa el tercer Atles dels ocells nidificants de Catalunya | Ocellaires·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s