Els Agents Rurals denuncien una persona per captura d’espècies protegides

VALENTINA RAFFIO (@raffiovalentina) / ACN – Els Agents Rurals han enxampat prop del nucli urbà de Santa Coloma de Farners una persona que utilitzava tècniques il·legals per a la captura d’ocells protegits. En total, els Agents han trobat 27 ocells entre els quals hi havia espècies protegides i espècies capturades sense l’autorització excepcional administrativa. En concret, s’han requisat 14 gafarrons i 1 repicatalons a més de 6 caderneres i 6 verdums. Tots els ocells han sigut traslladats a un centre de recuperació de fauna del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Els agents han rescatat un total de 27 ocells / Foto: Wikipedia

Els agents han rescatat un total de 27 ocells / Foto: Wikipedia

Els fets han tingut lloc durant un dels operatius habituals que els Agents realitzen en les zones agrícoles, horts i parcel·les. Durant la inspecció, s’han trobat diferents dispositius il·legals per a la captura d’ocells fringíl·lids. L’artefacte consistia en una gàbia amb tres compartiments separats. Les dues gàbies laterals contenien menjar, mentre que la central tenia un ocell que servia de reclam. Els fringíl·lids eren atrets o bé per l’aliment o bé pel cant de l’ocell. Una vegada entrat en la gàbia un mecanisme exercia de contrapès i tancava automàticament la gàbia. En el mateix hort, els Agents també han trobat altres dispositius il·legals per a la captura d’ocells. Un d’aquests era una xarxa casolana que s’aguantava amb un suport lligat a un cordill.

/Foto: Agents Rurals

Els Agents han requisat els dos artefactes il·legals per a la captura d’ocells fringíl·lids / Foto: Agents Rurals

El comunicat oficial dels Agents Rurals informa que els responsables han rebut les corresponents denúncies “per ús d’arts de captura prohibits, per manca d’autorització excepcional administrativa per a la tinença d’ocells fringíl·lids i per la tinença d’espècies protegides de la categoria B i D segons la classificació del Decret legislatiu 2/2008”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s