Enxampats a Osona dos furtius d’ocells de cant

JUDIT PASTOR (@tidujpc) – Els Agents Rurals han enxampat in fraganti dos caçadors furtius d’ocells de cant a Sant Pere de Torelló i Taradell, a la comarca d’Osona. En concret, han intervingut cinc xarxes japoneses d’uns 12 metres cadascuna. De totes les aus atrapedes, se n’han pogut alliberar catorze però se n’han trobat set de mortes.

Els agents ja han tramitat la denúncia i han obert les corresponents diligències penals, de manera que els furtius podrien endur-se penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos. També podrien quedar inhabilitats com a caçadors fins a quatre anys.

AUS ALLIBERADES

AUS MORTES

Imatges: SIOC

Val a dir que l’ús de xarxes japoneses únicament s’utilitza per a finalitats científiques i que la seva tinença i ús per particulars està prohibida. Es tracta d’un mètode de caça il·legal ja que “no és selectiu, no discrimina l’espècie a capturar i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida”, segons informa el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Probablement, l’objectiu dels furtius eren els fringíl·lids com el pinsà o la cadernera, molt valorats en el mercat negre d’ocells de cant. Tanmateix, en utilitzar mètodes no selectius, a la xarxa van caure altres espècies com la merla, el tallarol o el pit-roig. A més, s’estima que les aus mortes devien portar diverses hores atrapades a la xarxa, ja que, en principi, l’art de caça utilitzat és inofensiu en la captura.

Aquest cas de caça furtiva ja és el tercer en menys d’un mes a Catalunya. Els dos primers van tenir lloc a Tiana i Montgat a finals de gener.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s