Pelegrí aposta per la “Reserva de la Biosfera de l’Empordà”

ELSA CANO (@canoelsa4) / ACN – Josep Maria Pelegrí, el conseller d’Agricultura i Medi Natural, el passat dilluns dia 2 durant la reunió de la Junta Rectora del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, va presentar la candidatura d’una “Reserva de la Biosfera de l’Empordà”. Segons les declaracions del conseller en la reunió la candidatura empordanesa ajuntarà espais que es situen en àmbits d’influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i el del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Captura de pantalla 2015-02-05 a les 1.01.25

Pelegrí va presidir la reunió de la Junta Rectora del Parc dels Aiguamolls.

El nou pla de gestió que proposa el Ministeri d’Agricultura i Medi Natural estarà basat en set eixos estratègics. Per exemple; millorar des de l’interior la gestió dels parcs naturals i aconseguir dinamitzar i transformar el territori. Pelegrí pretén assolir una gestió multifuncional, no obstant això, és imprescindible que es porti a terme un treball conjunt que agrupi des dels agents rurals, professionals de l’agronomia, professionals de la gestió forestal, professionals de la turística, etc.

El Govern també vol canviar els directors dels parcs naturals catalans i col·locar-hi persones que tinguin tant coneixements de conservació del medi ambient com possibilitats per garantir la viabilitat econòmica del parc. Segons Pelegrí, la relació de tasques dels directors dels parcs naturals ha variat molt en els últims 30 anys i cal redefinir les seves funcions i buscar nous perfils”. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s