La Generalitat es planteja un canvi en la direcció del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà

ELSA CANO (@canoelsa4)La conselleria d’Agricultura de la Generalitat vol fer canvis en la direcció dels Aiguamolls de l’Empordà degut a les reiterades demandes del sector econòmic i l’ecològic d’una millor gestió. Tanmateix, aquesta proposta s’estendrà a altres parcs naturals.

Segons les fonts de la SER Catalunya, els parcs catalans estan en un "autèntic estat letàrgic i molt desaprofitats". Molt lluny de com estaven quan es van fundar.

Segons les fonts de la SER Catalunya, els parcs catalans estan en un “autèntic estat letàrgic i molt desaprofitats”. Molt lluny de com estaven quan es van fundar.

Segons ha pogut saber SER Catalunya, la conselleria “vol col·locar nous directors més potents que permetin transformar els parcs en referents turístics, econòmics i ambientals”. Creu que els espais naturals de Catalunya no estan suficientment cuidats. Per poder portar a terme aquest canvi cal que el Govern accepti i permeti el nou model de gestió de parcs.

Des del Parc dels Aiguamolls han transmès a la SER Catalunya que la conselleria d’Agricultura vol convocar un concurs obert per triar el nou director que reemplaci l’actual, Sergio Romero de Tejada. Aquest últim va arribar a la plaça a través d’una promoció interna per a funcionaris. El nou model de gestió que proposa el govern cerca que els directors dels parcs siguin professionals i alberguin “coneixements de conservació del medi natural, direcció d’equips i que treballin conjuntament amb el sector turístic, els pagesos i els veïns de la zona”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s