La Iaeden lamenta la manca de debat a la Junta de Protecció dels Aiguamolls de l’Empordà

ELSA CANO (@canoelsa4) / JUDIT PASTOR (@tidujpc) – La Instució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (Iaeden) considera que la reunió de la Junta de Protecció del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà celebrada ahir al vespre no va acomplir els objectius previstos. Segons Bàrbara Schmidt, portaveu d’aquesta organització ecologista, es va dedicar molt temps a presentar un tema que no constava en l’ordre del dia: el pla estratègic que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural vol llançar per augmentar el rendiment dels parcs naturals. Per contra, “no hi va haver prou temps” per debatre les crítiques a la gestió del Parc, tot i que al final de la reunió dos tècnics van exposar les conclusions dels últims censos d’aus.

L’Iaeden va forçar la celebració de la reunió de la Junta del Parc davant la pèrdua de biodiversitat, que atribueix a la “mala gestió”. La Junta no es reunia des del setembre de 2013.

La portaveu d’Iaeden ha manifestat la seva preocupació pel Pla Rector d’Ús i Gestió per als Aiguamolls que el Conseller Josep Maria Pelegrí va exposar: “tot i que parlin de temes ambientals, sembla ser que volen posar molt d’èmfasi en el rendiment econòmic i turístic” d’aquest espai protegit. Schmidt alerta que, actualment, “ni en els aiguamolls ni els altres parcs gairebé ja no hi ha personal tècnic”. Tanmateix, confia en el nou pla de la Generalitat, que apostarà per directors amb coneixements sobre conservació del medi ambient. Igualment, valora positivament la creació d’una Junta Permanent en una futura reunió al mes de març: “és quelcom que havíem reclamat des de l’inici”.

Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, era la primera vegada que assistia a la Junta. / Imatge: Diari de Girona.

Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, era la primera vegada que assistia a la Junta. / Imatge: Diari de Girona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s