El senglar i el visó americà, una amenaça per a les aus dels Aiguamolls de l’Empordà


ELSA CANO (@canoelsa4) El gran descens d’aus als Aiguamolls de l’Empordà és en part degut a la mortalitat que causen els senglars o les espècies exòtiques invasores com el visó americà. La població d’aus com la fotja, la polla d’aigua o la polla blava ha baixat dràsticament. Si ens centrem en el cas de les fotges, fa uns anys habitaven en el Parc dels Aiguamolls uns 700 exemplars. Tanmateix, en el cens del 2013 en quedaven solament 30.

El director del parc, Sergio Romero de Tejada, acusat reiteradament de dur a terme una mala gestió del parc, assegura que les causes per les quals ha disminuït el nombre d’espècies és perquè “existeixen una sèrie d’espècies exòtiques invasores que no teníem anys enrere que estan afectant molt l’aiguamoll”.Mosaic

Durant l’any 2013 es va capturar en aquest parc natural protegit 80 visons, i l’any següent 64. El director del parc afirma que encara hi ha molts visons americans en l’espai i el fet que les captures baixin pot significar que la seva població també ho fa. No obstant això, assegura que “mai no el podrem eradicar”. Els visons americans són molt agressius, poden matar tant una au adulta i els seus ous, com un ànec de 2 quilos.

El pròxim dia 2 de febrer la Junta Rectora del Parc Natural es reunirà per primer cop des del 2013. La setmana passada IAEDEN (La Institució Alt Empordanesa per a l’Estudi i Defensa de la Natura), entitat que forma par de la Junta, va demanar amb urgència que es convoqués aquesta reunió per parlar de les darreres crítiques que hi ha hagut sobre la gestió del Parc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s