Tiana i Montgat protagonitzen els primers casos de l’any de caça furtiva a Catalunya

VALENTINA RAFFIO (@raffiovalentina) – Els Agents Rurals van denunciar ahir quatre caçadors furtius per capturar espècies protegides en les últimes setmanes a Montgat i Tiana (Maresme). És el primer cas de caça furtiva en territori català d’aquest 2015. Entre el dos casos denunciats, els Agents han intervingut un total de 28 ocells, entre els quals trobem algunes espècies protegides per la legislació catalana.

En el primer cas (Tiana), els acusats estaven utilitzant unes xarxes abatibles de terra per a la captura furtiva d’ocells. Aquesta tècnica il·legal consisteix en utilitzar en enze (o reclam viu) per atreure els ocells sobre unes xarxes disposades al terra per després atrapar les aus tancant-les manualment. La prohibició és deguda a que les xarxes abatibles de terra són considerades mètodes de captura massiu i no selectiu.

En el segon cas (Montgat), es van localitzar dues persones més exercint activitats de caça furtiva fora del període permès i sense autorització. La legislació vigent estableix que els períodes hàbils de caça menor es limiten a els diumenges, dijous i festius des del segon diumenge d’octubre (dia 12) fins al primer diumenge de febrer (dia 1), ambdós inclosos. A més, serà necessari complir les següents condicions: tenir llicència de caça, permís d’armes, tenir els permisos corresponents a l’activitat i, en cas de menors d’edat, anar sempre acompanyats d’un adult.

Ambdues denúncies podrien ser considerats com delictes contra la fauna i el medi ambient (art. 332-337).

Els dos focus de caça furtiva es situen en El Maresme, primera comarca en tenir un atles d’ocells autòctons. Segons aquesta publicació, només en aquest territori nidifiquen més de 295 espècies.

One response to “Tiana i Montgat protagonitzen els primers casos de l’any de caça furtiva a Catalunya

  1. Retroenllaç: Enxampats a Osona dos furtius d’ocells de cant | Ocellaires·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s